Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenótos tócsni

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg friss spenót
  • 40 dkg sárgarépa
  • 40 dkg burgonya
  • 2 db tojás
  • 5 dkg napraforgómag
  • 1 ek kukoricakeményítő vagy étkezési keményítő
  • 2 ek kukoricadara
  • bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • olaj a sütéshez
  • 1 db cukkini (kb. 20 dkg)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg túró

Elkészítés

    1. A leszárazott spenótot finomra aprítjuk. A meghámozott sárgarépát és burgonyát durvára reszeljük, majd alaposan kinyomkodjuk, és elvegyítjük a spenóttal, a tojásokkal, a napraforgómaggal, valamint a kukoricakeményítővel és -darával. Megsózzuk, megborsozzuk, és szerecsendióval fűszerezzük.
    2. Serpenyőben kevés olajat hevítünk. Evőkanálnyi halmokat rakunk bele a zöldséges masszából és kissé lelapítjuk. Végül a tócsnikat közepes tűzön aranybarnára sütjük oldalanként 3 perc alatt.
    3. A megmosott cukkinit is lereszeljük és alaposan kinyomkodjuk. A fokhagymát présen átnyomjuk vagy nagyon apróra kockázzuk. A túrót sóval, borssal és a fokhagymával ízesítjük, majd összeforgatjuk a cukkinivel. A tócsnikat a túrós mártogatóssal fogyasztjuk.

      NEMCSAK POPEYE KEDVENCE: A SPENÓT >>> 

      ÚJHAGYMA, SPENÓT, SÓSKA, SPÁRGA ÉS FRISS TÖK: VIDD A KONYHÁDBA A TAVASZT! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Spenótos tócsni recept?


Magazin