Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos tészta baconnel

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát előírás szerint kifőzzük. A bacont nagyobb darabokra szeljük, és egy méretesebb serpenyőben (ebben keverjük majd össze a spenótos masszát a kifőtt tésztával) 1 evőkanál vajon kiolvasztjuk. Kiszedjük a szalonnadarabokat, és a visszamaradt zsiradékon megpároljuk a felkockázott vöröshagymát. Beletesszük a spenótot, és rövid ideig együtt pároljuk. Sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük, majd belekeverjük a reszelt sajt közel felét és a kisütött szalonnadarabokat. Összekeverjük az időközben kifőzött tésztával, és egy kivajazott tűzálló tálba öntjük.

A mártáshoz a tojások sárgáját a főzőtejszínnel jól kikeverjük, sót és szerecsendiót adunk hozzá, majd a tojások felvert habjával lazán összekeverjük. Rásimítjuk a tésztára, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Előmelegítés nélkül, 175 fokra állított sütőben 25-30 percig sütjük.

Megjegyzés

Remélem, más családoknál is hasonló kedvenccé válik, mint amilyenné a miénkben lett. Elég kiadós, nem is bonyolult, no és a spenót is más értelmezést nyer. - zsuzskapm

Ezek is érdekelhetnek