Elkészítés: A spenótot pár perc alatt leforrázzuk, majd szűrőben alaposan lecsepegtetjük.
Egy turmixgépbe tesszük a lecsepegtetett spenótot, a tojássárgáját, a lisztet, a sütőport és 1 evőkanál sajtkrémet, sózzuk, borsozzuk, alaposan összeturmixoljuk. Egy másik tálban a tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a spenótos keverékkel.
Egy spatulával sütőpapírral bélelt tepsiben eloszlatjuk a spenótos masszánkat. 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük, amikor hozzáérünk, szilárdnak kell lennie.
Közben egy tálban összedolgozzuk a sajtkrémet, a lereszelt vagy elmorzsolt kecskesajtot, a felaprított szárított paradicsomot, illetve a fűszereket.
A kihűlt spenótos omlettre kenjük a sajtos krémünket, és szorosan feltekerjük, akárcsak egy piskótatekercset. Kb. 1 óráig hagyjuk hűtőben, hogy megdermedjen.
Friss salátával tálaljuk szép szeletekre vágva.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre