Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos-tejszínes metélt tészta

30 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük, és ízlés szerint felvágjuk. Az újhagymát vékonyan felszeleteljük, a fokhagymát pedig  apróra vágjuk.
  2. Egy serpenyőbe vajat hevítünk, majd hozzáadjuk a felszeletelt újhagymát és pár percig pároljuk, hogy kellően összeessen. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és megfuttatjuk egy kicsit az újhagymával. Végül hozzáadjuk a felcsíkozott spenótot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk egy csipet szerecsendióval. Alaposan összekeverjük, majd félig lefedve a serpenyő tetejét, pároljuk kb. 10 percig. (Közben többször keverjük meg, nehogy lekapja a spenótot.)
  3. Amikor a spenót már kellően megpárolódott, kivesszük a felét, és hozzáöntjük a tejszínt, és botmixerrel pépesítjük.
  4. Ezután a spenótos-tejszínes pépet hozzáöntjük a megmaradt párolt spenóthoz, majd kevergetve főzzük pár percig. 
  5. A széles metéltet a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A spenóttal együtt tálaljuk.

SPENÓTOS NOKEDLI ÚJHAGYMÁS CSIRKÉVEL >>> 

Megjegyzés

Tálaláskor a kifőtt tésztát szedjük tányérra, majd kanalazzuk rá a tejszínes spenótot. Végül ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal, és úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss