Keress receptre vagy hozzávalóra

Spenótos-tejszínes metélt tészta

Spenótos-tejszínes metélt tészta

Hozzávalók

  • 30 dkg spenót
  • 3 db újhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg széles metélt

Elkészítés

    1. A spenótot alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük, és ízlés szerint felvágjuk. Az újhagymát vékonyan felszeleteljük, a fokhagymát pedig  apróra vágjuk.
    2. Egy serpenyőbe vajat hevítünk, majd hozzáadjuk a felszeletelt újhagymát és pár percig pároljuk, hogy kellően összeessen. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és megfuttatjuk egy kicsit az újhagymával. Végül hozzáadjuk a felcsíkozott spenótot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk egy csipet szerecsendióval. Alaposan összekeverjük, majd félig lefedve a serpenyő tetejét, pároljuk kb. 10 percig. (Közben többször keverjük meg, nehogy lekapja a spenótot.)
    3. Amikor a spenót már kellően megpárolódott, kivesszük a felét, és hozzáöntjük a tejszínt, és botmixerrel pépesítjük.
    4. Ezután a spenótos-tejszínes pépet hozzáöntjük a megmaradt párolt spenóthoz, majd kevergetve főzzük pár percig. 
    5. A széles metéltet a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A spenóttal együtt tálaljuk.

    SPENÓTOS NOKEDLI ÚJHAGYMÁS CSIRKÉVEL >>> 

Megjegyzés

Tálaláskor a kifőtt tésztát szedjük tányérra, majd kanalazzuk rá a tejszínes spenótot. Végül ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal, és úgy kínáljuk.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin