Spenótos-tejszínes metélt tészta

Spenótos-tejszínes metélt tészta

Hozzávalók

  • 30 dkg spenót
  • 3 db újhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg széles metélt

Elkészítés

    A spenótot alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le, és vágjuk fel ízlés szerint. (Én vékonyan felcsíkoztam a spenótleveleket). Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát pedig vágjuk fel apróra.

    Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát és pároljuk pár percig, hogy kellően összeessen. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és futtassuk meg egy kicsit az újhagymával. Végül adjuk hozzá a felcsíkozott spenótot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval. Keverjük alaposan össze, majd félig lefedve a serpenyő tetejét, pároljuk kb. 10 percig. (Közben többször keverjük meg, nehogy lekapja a spenótot.)

    Amikor a spenót már kellően megpárolódott, vegyük ki a felét, majd adjuk hozzá a tejszínt, és botmixerrel pépesítsük.

    Ezután a spenótos-tejszínes pépet öntsük hozzá a megmaradt párolt spenóthoz, majd kevergetve főzzük pár percig. (Amennyiben szükséges, ízesítsünk utána).

    Közben a széles metéltet főzzük ki enyhén sós vízben. (A készre főtt tésztát rögtön tálaljuk).

Megjegyzés

Tálaláskor a kifőtt tésztát szedjük tányérra, majd kanalazzuk rá a tejszínes spenótot. Végül ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal, és úgy kínáljuk.

Kard Sándorné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin