Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos táska II.

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2 pohár fehérliszt (kb. 2 dl-es a pohár)
  • 2 pohár teljes kiőrlésű (vagy graham) liszt
  • 2 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dkg élesztő vagy 1 kávéskanál szárított élesztő
  • A töltelékhez:
  • 1 jó marék spenót
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • kis borsikafű
  • 1-2 teáskanál ételízesítő

Elkészítés

Elkészítés: A tészta alapanyagait összedolgozzuk, és 1 órát pihentetjük.

A spenótot sós vízben kicsit megfőzzük, leszűrjük. Ha kihűlt, beletesszük turmixba a főt leveleket. Hozzáadunk 1-2 gerezd fokhagymát, kevés borsikafüvet, 1-2 teáskanál ételízesítőt, és pépessé turmixoljuk.

Ha kész a tészta, vékonyra kinyújtjuk, és nagy köralakú szaggatóval kiszúrjuk (ha van speciális szaggató, amivel ki lehet szúrni, és össze is lehet hajtani, akkor cifra is lesz a széle). Közepére tesszük a spenótkrémet. Összehajtjuk, és a széleit jól lenyomkodjuk, hogy ki ne folyjon a spenótkrém.

Olajozott tepsibe rakjuk. Tetejét olajjal megkenjük. 250 fokon 30 perc alatt pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss