Az élesztőt morzsoljuk el a langyos tejben, adjuk hozzá az olajat, a sót és a lisztet, majd dolgozzuk sima tésztává. Takarjuk le, tegyük meleg helyre, és kb. fél órán át hagyjuk kelni.
Közben a spenótot válogassuk át, alaposan mossuk meg hideg vízben, majd egy tiszta törlőkendőn hagyjuk megszáradni. Ha mirelit spenóttal dolgozunk, engedjük föl, alaposan csöpögtessük le, és hagyjuk megszáradni.
A hagymát vágjuk apróra, és kissé pirítsuk meg a vajban, majd adjuk hozzá a spenótot és a fokhagymát. A keveréket kicsit süssük át, sózzuk és borsozzuk meg, majd hagyjuk kihűlni.
A tésztát egy liszttel beszórt deszkán nyújtsuk ki, és vágjuk fel 10 cm széles négyzetekre. Mindegyik közepére halmozzunk egy adag spenótos tölteléket és egy adag apróra vágott vagy ledarált sonkát. A tészta egyik sarkát hajtsuk a szemben lévőre, majd a
háromszögek széleit jól nyomkodjuk össze.
A spenótos táskákat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg tojássárgájával és szórjuk meg szezámmaggal. 200 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 18 percig.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre