Spenótos-sonkás táska

default user icon
Spenótos-sonkás táska

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 250 g liszt
  • 100 ml tej
  • 20 g élesztő
  • 6 evőkanál olaj
  • csipetnyi só
  • A töltelékhez:
  • 250 g spenót (lehet mirelit is)
  • 1 fej vörös hagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 g sonka
  • só, bors
  • A tetejére:
  • 1 tojássárgája
  • szezámmag

Elkészítés

    Az élesztőt morzsoljuk el a langyos tejben, adjuk hozzá az olajat, a sót és a lisztet, majd dolgozzuk sima tésztává. Takarjuk le, tegyük meleg helyre, és kb. fél órán át hagyjuk kelni.

    Közben a spenótot válogassuk át, alaposan mossuk meg hideg vízben, majd egy tiszta törlőkendőn hagyjuk megszáradni. Ha mirelit spenóttal dolgozunk, engedjük föl, alaposan csöpögtessük le, és hagyjuk megszáradni.

    A hagymát vágjuk apróra, és kissé pirítsuk meg a vajban, majd adjuk hozzá a spenótot és a fokhagymát. A keveréket kicsit süssük át, sózzuk és borsozzuk meg, majd hagyjuk kihűlni.

    A tésztát egy liszttel beszórt deszkán nyújtsuk ki, és vágjuk fel 10 cm széles négyzetekre. Mindegyik közepére halmozzunk egy adag spenótos tölteléket és egy adag apróra vágott vagy ledarált sonkát. A tészta egyik sarkát hajtsuk a szemben lévőre, majd a
    háromszögek széleit jól nyomkodjuk össze.

    A spenótos táskákat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg tojássárgájával és szórjuk meg szezámmaggal. 200 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 18 percig.

Megjegyzés

A sonka helyett használhatunk bármilyen pikánsabb ízű szalámit vagy nagyon apróra vágott, fűszerezett főtt csirkemellet is!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin