Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Extrakrémes rakott krumpli spenóttal - hús nélküli recept

A rakott krumpli kolbász nélkül is lehet isteni! Ha te is elteltél a húsokkal az ünnepek alatt, készítsd el ezt a húsmentes spenótos-sajtos változatot, mutatjuk a receptet.
Hozzávalók:

4 db vékonyra szeletelt burgonya
2,5 dl tej
2,5 dl főzőtejszín
1 csapott tk só
1/4 tk bors
1/4 tk szerecsendió
3/4 tk fokhagymapor
1 db babérlevél
3 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma (reszelve)
8 szelet Frico Gouda sajt 
8 dkg spenót
2 tk oregánó

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk (a legegyszerűbb, ha uborkaszeletelőt használsz).

A tejet és a tejszínt egy kis méretű lábasban, alacsony hőmérsékleten összemelegítjük. Hozzáadjuk a sót és borsot, a szerecsendiót, a fokhagymaport és a babérlevelet. Óvatosan felfőzzük, de nem forraljuk. Ezután kiszedjük a babélevelet.

Egy közepes (20×26 cm) méretű sütőedényt kivajazunk, és beleszórjuk a reszelt fokhagymát. Ezután egy rétegnyi krumpliszeletet a tál aljára teszünk. A burgonyára sajtszeleteket teszünk egy rétegben, és megszórjuk oregánóval. A spenótleveleket a sajtra terítjük, végül befedjük egy réteg burgonyával. Ráönjük a tejet, és egy kanállal óvatosan lenyomkodjuk a burgonyaszeleteket, hogy a tej jól ellepje.

Ráreszeljük a sajtot, és megszórjuk egy kevés oregánóval. 180 fokra előmelegített sütőben 60-75 percig aranybarnára sütjük. 

A LEGFINOMABB RAKOTT KRUMPLI HÁROMFÉLE SAJTTAL >>> 
ISTENI VENDÉGVÁRÓ FALATKA: SPENÓTOS-SAJTOS RÚD >>> 
MARADÉKMENTÉS: SÜSS SAJTOS PALACSINTÁT A MEGMARADT KRUMPLIPÜRÉBŐL >>> 
SAJTKRÉMES GÖNGYÖLT CSIRKEMELL, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss