15 dkg sajt (trappista, mini mozzarella, zöld fűszeres kecske sajt -ez utóbbi a kevesebb)
1 tk kókuszzsír
Elkészítés
A krumplikat megmossuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük (kb 20-25 perc). Közben a spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, majd lerázzuk róla a vizet.
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, és felvágjuk. Egy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál olívaolajat, beletesszük a kókuszzsírt, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a fokhagymát.
Hozzáadjuk a spenótot, fedő alatt, többször átforgatva 3-4 percig pároljuk, majd nagy lángon elfőzzük a levét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A paradicsomokat megmossuk ketté vágjuk. A trappista sajtot lereszeljük. Kikenünk egy kerámia sütőedényt olajjal.
A krumplit leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk, kettészeljük, aljukból levágunk egy szeletkét , hogy ne billegjenek, aztán a sütőedénybe helyezzük őket, és megsózzuk.
Tetejükre púpozzuk a spenótot, megszórjuk a paradicsommal, végül belenyomkodjuk a kecskesajtsajtdarabokat, mozzarella golyókat, meghintjük a trappista sajttal, rálocsoljuk a maradék 1 evőkanál olívaolajat.
200 fokos sütőbe tesszük. Addig sütjük, amíg a sajt a spenót tetejére olvad (15-20 perc).
Nagyon finom egyszerű étel. Lehet sült krumplival is készíteni, de akkor időigényesebb. Egytálételként is nagyon finom, de köretnek is kiváló! - BiroSari
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!