Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos-sajtos krumpligombóc

75 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 75 dkg burgonya
  • 30 dkg mélyhűtött vagy 50 dkg friss spenót
  • 2 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt sajt /bármilyen füstölt sajt/
  • 25 dkg liszt
  • 3 tojássárga
  • bors
  • szerecsendió
  • Valamint:
  • 3 dkg vaj
  • tejföl
  • reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, majd sós vízben megfőzzük, leszűrjük és áttörjük. A felengedett spenótot vajban sóval, borssal és szerecsendióval ízesítve kis lángon addig kevergetjük, amíg a nedvessége el nem fő.

A kihűlt spenótot összedolgozzuk a burgonyával, a liszttel, a tojások sárgájával, valamint 5 dkg sajttal, ha szükséges, még ízesítjük.

Nedves kézzel közepes nagyságú gombócokat formálunk, és lobogó, sós vízben addig főzzük, míg a gombócok fel nem jönnek a víz tetejére.

Vajjal kikent tűzálló tálba tesszük, leönjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben jól átsütjük.

Megjegyzés

Másként elkészítve: a kifőzött gombócokat kínálhatjuk gomba és/vagy tojáspörkölttel, mint a fotón is látható. Laktató és nagyon ízletes.
- buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss