Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenótos-sajtos batyu

default user icon
4 4.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • - 1 leveles tészta
  • - 50 dkg spenót (lehet mirelit is)
  • - 1 mozzarella sajt (vagy 15-20 dkg trappista)
  • - vaj, só, bors, szerecsendió
  • - egy tojás

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztát felengedés után vékonyra kinyújtjuk, négyzetekké vágjuk. A spenótot vajon a fűszerekkel megpároljuk. Belekeverjük a kockára vágott mozzarellát vagy a reszelt (kockára vágott) trappistát. A tésztadarabokra egy kanálnyit helyezünk, batyuvá formázzuk, megkenjük tojással, és előmelegített sütőben körülbelül 25 percig sütjük. A tepsit kenjük ki zsiradékkal vagy béleljük ki sütőpapírral. Önállóan is fogyasztható, de ha valamilyen szószt kínálunk mellék, még finomabb.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Ggigi01
kipróbáltam, fagyasztottból is nagyon finom. még megbolondítottam egy kis baconnal és fokhagymával. nem rontotta el az tuti :)
Ggigi01
fagyasztott parajpüréből is készíthető?
paczari.edit
Az egész család imádja a spenótos batyut. Nagyon sokszor készítem el ezt a finomságot, és mindig elfogy, az utolsó morzsáig!! A kicsi lánykám is imádja, mindenki megszerette nálunk ezen finomság által a spenótot. Azóta itthon is termelek a kiskertemben belőle, hogy mindig kéznél legyen a fini spenót :)
Ilka
Nagyon finom, ízletes, és főleg igen egyszerű elkészíteni. A családomban azok is szívesen fogyasztják, akik nem nagy spenót-rajongók. Hidegen, langyosan egyaránt jó. Gratulálok a recepthez!

Hasonló Receptek

Magazin