Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenótos-sajtkrémes-sütőtökös lepény

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók egy 28 cm-es kapcsos tortaformához:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 45 dkg sütőtök
  • 20 dkg spenót
  • 20 dkg natúr sajtkrém
  • 3 fej fokhagyma
  • 1 ág friss rozmaring
  • 5 dkg vaj
  • bors
  • 1 tojás a pite megkenéséhez

Elkészítés

    Elkészítés: A leveles tészta felét kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortaformába nyújtjuk, 150 fokos sütőben elősütjük – célszerű sütőbabot használnunk súlyként, nehogy összeugorjon a tészta.

    A spenótot megtisztítjuk, és kevés vajon, aprított fokhagymával pár perc alatt megpároljuk, pépesítjük. Pillanatok alatt összeesik a spenót.

    Az elősütött tésztára rétegezzük a vékonyan szeletelt sütőtököt, meghintjük aprított rozmaringgal, erre jön a fokhagymás spenót, majd a sajtkrém, több rétegben is tehetjük, amíg el nem fogynak.

    A maradék tésztát kinyújtjuk, befedjük vele a zöldséges pitét, felvert tojással kenjük meg a tetejét, így szép fényesre, barnára tud sülni.
    180 fokos előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Mivel most karácsonyi vegetáriánus fogásként készült, a tésztából Rudolf rénszarvast vágtunk ki, amit külön megsütöttünk, és ezzel díszítve tálaltuk ezt a gazdag, fűszeres lepényt.

Péter András receptje, fotó: Tóth András, teríték: Butlers

További kiadós, de mutatós ünnepi receptet itt találsz >>>

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin