Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos-rizses rakottas

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A spenótos-rizses rakottas elkészítéséhez a spenót szárait lecsipkedjük, a leveleket váltott vízben megmossuk. Egy nagy lábasban vizet forralunk, beletesszük a spenótot 1 percre, majd leszűrjük. A felesleges nedvességet kinyomkodjuk belőle, és durvára vágjuk a leveleket.
  2. Egy másik lábasban felforralunk 3 dl vizet. Sózzuk, hozzáadjuk a rizst, átkeverjük, majd kis lángon, lefedve pároljuk kb. 15 percig.
  3. Egy nagyobb lábasban felforrósítjuk a vajat, kb. 1 percig. Megpirítjuk rajta a meghámozott, összezúzott fokhagymát. Meghintjük a liszttel, és világos színűre pirítjuk. Kis adagokban hozzáöntjük a meglangyosított tejet, közben folyamatosan keverjük a habverővel, hogy ne csomósodjon be. A mártásba beleforgatjuk a spenótot és a rizst. Megsózzuk, és még néhány percig főzzük. Végül belekeverjük a reszelt sajtot.
  4. A keveréket két kisebb tűzálló tálba simítjuk. Mindkettőre 2-2 db tojást ütünk, majd 200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük,  amíg a tojások kissé megszilárdulnak. Snidlinggel és pirospaprikával díszítve tálalhatjuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss