Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenótos-rizses rakottas

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg spenót
  • 20 dkg jázminrizs
  • 7 dkg vaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 7 dkg liszt
  • 7 dl tej
  • 7 dkg reszelt sajt
  • 4 db tojás

Elkészítés

    1. A spenót szárait lecsipkedjük, a leveleket váltott vízben megmossuk. Egy nagy lábasban vizet forralunk, beletesszük a spenótot 1 percre, majd leszűrjük. A felesleges nedvességet kinyomkodjuk belőle, és durvára vágjuk a leveleket.
    2. Egy másik lábasban felforralunk 3 dl vizet. Sózzuk, hozzáadjuk a rizst, átkeverjük, majd kis lángon, lefedve pároljuk kb. 15 percig.
    3. Egy nagyobb lábasban felforrósítjuk a vajat, kb. 1 percig. pirítjuk rajta a meghámozott, összezúzott fokhagymát. Meghintjük a liszttel, és világos színűre pirítjuk. Kis adagokban hozzáöntjük a meglangyosított tejet, közben folyamatosan keverjük a habverővel, hogy ne csomósodjon be. A mártásba beleforgatjuk a spenótot és a rizst. Megsózzuk és még néhány percig főzzük. Végül belekeverjük a reszelt sajtot.
    4. A keveréket két kisebb tűzálló tálba simítjuk. Mindkettőre 2-2 db tojást ütünk, majd 200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük,  amíg a tojások kissé megszilárdulnak. Snidlinggel és pirospaprikával díszítve tálalhatjuk.

    13 KIADÓS RAKOTTAS RECEPT HÓVÉGI VACSORÁKHOZ >>>

    12+1 INSPIRÁLÓ ÖTLET, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD A SPENÓTOT! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin