Spenótos rizottó

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók 1 személyre:
  • 8 dkg barnarizs
  • 1/2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál aprított vöröshagyma
  • 5 ml étolaj
  • 2 dl ételízesítővel ízesített víz
  • 6 dkg gyorsfagyasztott spenót
  • őrölt bors
  • kapor
  • 3 dkg reszelt zsírszegény sajt
  • 1 paradicsom
  • 1 dl tejföl (12%-os)

Elkészítés

    Elkészítés: Az olajon megfonnyasztjuk a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a rizst, az összezúzott fokhagymát, és átfuttatjuk az olajon. Fűszerezzük borssal, majd felöntjük az ételízesítővel ízesített vízzel. Beletesszük a spenótot, és újraforrástól számított 15 perc alatt fedő alatt puhára pároljuk.

    Hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot, a tejfölt, a citromlevet, a kaprot, majd tálaláskor rászórjuk a reszelt sajtot, hogy ráolvadjon.

    Friss zöldfűszerekkel tálalva tehetjük még pikánsabbá.

Megjegyzés

538 kcal, 14 g zsír

A sajt és tejföl hozzáadása nélkül hűtőben akár 2 napig is eltartható.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Krisztina 6 évvel ezelőtt
Izgalmas receptnek tűnik, de a barnarizst alaphangon 45-50 percig kell főzni, hogy puha legyen.