Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenótos rizottó sörtésztában sült zsályalevelekkel

default user icon
Spenótos rizottó sörtésztában sült zsályalevelekkel

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 10 dkg vaj
  • ½ fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg rizottó rizs
  • 2 dl fehérbor
  • 1 l zöldségleves/víz
  • 1 dl tejszín
  • 20 dkg spenót (forrázott, leveles)
  • 10 dkg vizes mozzarella
  • 10 dkg reszelt emmentáli sajt
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 24 db zsályalevél
  • 1 tojás
  • 4 púpozott teáskanál liszt
  • ½ dl sör
  • ½ liter étolaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a rizst, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a fehérborral, majd a zöldséglevessel, és lassan majdnem készre főzzük.

    2. A sörtésztához a tojást szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, és a sárgáját elkeverjük a liszttel, a sörrel, és a sóval, majd óvatosan a fehérjéhez keverjük.

    3. A zsályaleveleket megmossuk, lecsipkedjük, sörtésztába mártjuk, és forró, bő olajban kisütjük, és papírtörölközőre szedjük, és leitatjuk.

    4. A koktélparadicsomot serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, és majd a tálaláskor adjuk a rizottóhoz.

    5. A tejszínt akkor adjuk a rizottóhoz, amikor már majdnem puha a rizs, majd belekeverjük a spenótot, végül a kockára vágott mozzarellát, és a reszelt emmentáli sajtot is beleforgatjuk.

    6. A rizottót a sült koktélparadicsommal és a zsályalevelekkel tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, további fotókat, képgalériát, elkészítési útmutatót és érdekességeket a recepttel kapcsolatban itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin