Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenótos-rikottás nudli koktélparadicsommal és zsályás vajjal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg leveles spenót
  • 1 kis fej hagyma
  • 10 dkg vaj
  • 9 dkg parmezán
  • 25 dkg ricotta
  • 3 tojás
  • 2 tojássárga
  • 23-25 dkg liszt
  • 12 levél zsálya
  • 8 koktélparadicsom
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés

    Elkészítés: A spenótot leforrázzuk szódabikarbónás vízben, hideg vízbe rakjuk, majd leszűrjük, alaposan kinyomkodjuk, és apróra vágjuk.

    1 kanál vajon a finomra vágott hagymát üvegesre dinszteljük, a spenóthoz adjuk. Belereszeljük a parmezánt, hozzákeverjük a ricottát és a tojásokat, végül a liszttel és a fűszerekkel összedolgozzuk.

    Lisztes deszkán kisodorjuk és nudlikat vágunk belőle, vagy kézzel is formázhatjuk, majd sós, forró vízben megfőzzük kb. 10 perc alatt, leszűrjük.

    A paradicsomok alsó részén a bőrt keresztben bevágjuk, bő forró olajba dobjuk 1-2 percre, majd leszűrjük. A bőrüket lehúzzuk.

    A maradék vajat addig hevítjük óvatosan, gyenge lángon, amíg szép mogyoró színe és illata lesz, beletesszük a zsályaleveleket. A nudlikat tányérra szedjük, meglocsoljuk a zsályás vajjal, és a sült paradicsomokkal, esetleg parmezánnal meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, Győrfi Viki fotója.

A recepthez kapcsolódó további fotókat, tippeket és trükköket a Mesterkurzus blogban találsz!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin