Keress receptre vagy hozzávalóra

Spenótos ricottával töltött cannelloni

Hozzávalók

  • 40 dkg cannelloni
  • 3 db mogyoróhagyma (vagy 1 kis fej vöröshagyma)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg spenót (mirelit is lehet)
  • 3 ek olívaolaj + a tepsihez
  • 50 dkg ricotta túró
  • 2 db tojás
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • frissen őrölt fekete bors
  • 2 ek paradicsompüré
  • 40 dkg hámozott-darabolt paradicsom konzerv
  • 1,5 dl zöldséglevesalaplé
  • 1 tk cukor
  • 15 dkg mozzarella
  • friss bazsalikom

Elkészítés

    1. A tésztát forró, sós vízben félkeményre főzzük, majd leszűrjük. A mogyoróhagymákat - vagy az 1 fej vöröshagymát - és 2 gerezd fokhagymát megtisztítunk, majd mindkettőt apróra vágjuk. A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük, vagy ha mirelitet használunk, felengedjük a mikróban.
    2. Egy teflonserpenyőben felforrósítsunk 2 evőkanál olajat, megdinszteljük rajta a kétféle hagymát, majd hozzákeverjük a spenótot, és kb. fél percig együtt pároljuk őket. Utána lehúzzuk a tűzről, az egészet egy tálba tesszük, és dolgozzuk össze a ricottával, valamint a tojásokkal. Ízesítsük sóval, borssal és a szerecsen dióval.
    3. A cannellonikat (tésztahengereket) kanál vagy habzsák segítségével megtöltjük a spenótos masszával.
    4. A maradék vörös- és fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, majd megdinszteljük a megmaradt olajon. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a paradicsomot, felöntjük a levessel, sóval, borssal, a cukorral ízesítsük. 10 percig főzzük, és a végén hozzáadjunk apróra vágott bazsalikomot.
    5. Egy kis tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk olajjal, beleöntjük a paradicsomszósz 1/3-át, ráfeketetjük a töltött cannellonikat, aztán jöhet a maradék szósz a tészta tetejére. Végül befedjük a felszeletelt mozzarellával, és kb. 30 percig sütjük a 180 fokos sütőben.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin