Spenótos ricottával töltött cannelloni

Hozzávalók

  • 40 dkg cannelloni
  • 3 db mogyoróhagyma (vagy 1 kis fej vöröshagyma)
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg spenót (mirelit is lehet)
  • 3 ek olívaolaj + a tepsihez
  • 50 dkg ricotta túró
  • 2 db tojás
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • frissen őrölt fekete bors
  • 2 ek paradicsompüré
  • 40 dkg hámozott-darabolt paradicsom konzerv
  • 1,5 dl zöldséglevesalaplé
  • 1 tk cukor
  • 15 dkg mozzarella
  • friss bazsalikom

Elkészítés

    1. A tésztát forró, sós vízben főzzük félkeményre, majd szűrjük le. A mogyoróhagymákat vagy az 1 fej vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát tisztítsunk meg, majd mindkettőt vágjuk apróra. A spenótot mossuk meg, csepegtessük le, vagy ha mirelitet használunk, engedjük fel a mikróban.
    2. Teflonserpenyőben forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat, dinszteljük meg rajta a kétféle hagymát, majd keverjük hozzá a spenótot, és kb. fél percig hagyjuk együtt párolódni. Utána húzzuk le a tűzről, az egészet tegyük tálba, és dolgozzuk össze a ricottával, valamint a tojásokkal. Ízesítsük sóval, borssal és a szerecsen dióval.
    3. A cannellonikat (tésztahengereket) kanál vagy habzsák segítségével töltsük meg a spenótos masszával.
    4. A maradék vörös- és fokhagymát tisztítsuk meg, aprítsuk fel, majd dinszteljük meg a megmaradt olajon. Adjuk hozzá a paradicsompürét, a paradicsomot, öntsük fel a levessel, ízesítsük sóval, borssal, a cukorral. Főzzük 10 percig, és a végén adjunk hozzá apróra vágott bazsalikomot.
    5. Egy kis tepsit vagy tűzálló tálat kenjünk ki olajjal, öntsük bele a paradicsomszósz 1/3-át, fektessük rá a töltött cannellonikat, aztán jöhet a maradék szósz a tészta tetejére. Végül fedjük be a felszeletelt mozzarellával, és süssük kb. 30 percig a 180 fokos sütőben.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek