Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenótos-ricottás tésztakagylók

default user icon

Hozzávalók

  • 300 g kagylótészta (óriás)
  • 100 g spenót (konyhakész)
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 250 g ricotta
  • 1 db tojás
  • 2 ek parmezán
  • 1 konzerv darabolt paradicsom
  • 100 g mozzarella (szeletelve)
  • bors
  • őrölt rozmaring

Elkészítés

    1. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük az óriás kagylótészát nem túl puhára, a csomagoláson megadott utasítás szerint. Ezt követően szűrőkanállal kiszedjük a vízből, és lecsepegtetjük. Megfonnyasztjuk a konyhakész spenótot, majd egy szűrőbe tesszük és kinyomkodjuk belőle a felesleges nedvességet, aztán finomra vágjuk a fél csokor megmosott petrezselyemmel együtt.
    2. Összedolgozzuk a ricottát, a tojást, a parmezánt, a spenótot és a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, majd a keveréket a tésztakagylókba töltjük, miközen a konzerv darabolt paradicsomot sűrűre forraljuk egy kevés sóval és őrölt rozmaringgal.
    3. paradicsomot egy tűzálló tálba simítjuk, elrendezzük rajta a töltött tésztakagylókat a felszeletelt mozzarellával együtt. Végül az egészet egy 180 fokos sütőben körülbelül 25 perc alatt készre sütjük.

    OLASZ KAGYLÓTÉSZTA PARADICSOMMAL ÉS GOMBÁVAL >>> 

    CSIRKÉVEL TÖLTÖTT KAGYLÓTÉSZTA CURRY MÁRTÁSSAL >>> 

    ÓRIÁS KAGYLÓTÉSZTA GARNÉLÁVAL >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin