Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenótos ricottás palacsinta paradicsomszósszal

default user icon

Hozzávalók

  • Palacsinta :
  • 2 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 tk só
  • 1 ek olaj
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 15 dkg liszt
  • Töltelék:
  • olívaolaj
  • 25 dkg leveles spenót (mélyhűtött)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg ricotta
  • bors
  • szerecsendió
  • Paradicsomszósz :
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 doboz hámozott paradicsom
  • 1 ek paradicsompüré
  • 2 tk balzsamecet
  • bors
  • cukor (ízlés szerint)
  • 1 ág oregánó
  • 1 ág kakukkfű

Elkészítés

    1. A palacsintához csomómentesre keverjük a hozzávalókat. A tojást, a tejet, a sót, az olajat, az olvasztott vajat és a lisztet. Ha sűrű vagy híg lenne, hozzáöntünk még tejet vagy kevés lisztet. Hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a tölteléket és a szószt.
    2. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a spenótkockákat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és addig pároljuk, amíg elpárolog a leve. Miután kihűlt összekeverjük a ricottával és ízlés szerint fűszerezzük.
    3. A szószhoz a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot - amit előzőleg aprítógépben összedaraboltunk - és a pürét. Sóval, borssal fűszerezzük, majd sűrűre főzzük. Ízesítjük balzsamecettel és cukorral, végül beleszórjuk a fűszer növényeket.
    4. A palacsintákat kisütjük megkenjük a töltelékkel és egy vajjal kikent sütőtálba helyezzük. 200 °C - os sütőben kb 15 perc alatt átsütjük. - Paradicsomszósszal meglocsolva fogyasztjuk.

    SÜLT CSIRKE PALACSINTAÁGYON >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin