Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenótos-ricottás (legényfogó) lasagne

default user icon
2 3.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg (1 csomag) száraz lasagne tészta
  • 50 dkg fagyasztott spenót (lehet leveles is)
  • 25 dkg ricotta
  • 1 kis fej karfiol
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg füstölt sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta trükkje, hogy főzni kell olajos-sós vízben, amíg félig megpuhul, kiszedni, és konyharuhára fektetni felhasználásig.

    A karfiolt sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, összetörjük pürévé, és összekeverjük a felolvasztott, szintén pürésített spenóttal. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, megpirítjuk, amíg minden kicsit üveges lesz, majd hozzáadjuk a tejszínt, kicsit még összefőzzük, majd belekeverjük a ricottát is, és az egészet összekeverjük a spenótos alappal.

    Jénai edény alját kivajazzuk. Lerakunk egy réteg tésztát, erre kerül egy réteg szósz, megint egy réteg tészta, így rétegezzük, míg van alapanyag. A tetejére szósz kerüljön, amit megszórunk a lereszelt sajttal.

    200 fokon légkeveréssel kb. 30 percig sütjük, vagy amíg kicsit pirulni kezd a teteje.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

GejzaR
Köszi a receptet, kipróbáltuk kis módosításokkal, nagyon finom volt :) Amit a tészával kapcsolatban ajánlok: Nem kell főzni, csak a legelején be kell csavarni bő hidegvizes konyharuhába. Amikor a tepsibe rakod, már félig puha lesz. Az előfőzés azért rizikós, mert a nagy lapok könnyen összeragadnak... Jah még valami: a karfiolos spenótos egyveleget érdemes ízesíteni (só, bors). Mi a rikottát(túrót) összekevertük a reszelt sajttal és úgy tettük a tetejére...
weberjuli
Szerintem ha nem száraz, hanem előhűtött tésztalapot veszek, megspórolom az előfőzést ...

Hasonló Receptek

Magazin