Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenótos-ricottás lasagna

default user icon
5/5
Spenótos-ricottás lasagna

Hozzávalók

  • 2 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg spenót (fagyasztott)
  • 3 dl főzőtejszín
  • 25 dkg ricotta
  • 10 dkg vaj
  • 4 ek liszt
  • 6 dl tej
  • bors
  • őrölt szerecsendió
  • 30 dkg lasagnetészta
  • 40 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    1. Az apróra vágott fokhagymát a felforrósított olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kiolvasztott spenótot. 10-15 percig pároljuk, közben adjuk hozzáadjuk a tejszínt, megsózzuk, majd lehúzzuk a tűzről, ésamikor már langyos,hozzáadjuk a ricottát.
    2. Közben egy másik lábasban vajat olvasztunk, majd beleszórjuk a lisztet, és kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd hozzáöntjük a hideg tejet, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítsük, és habverővel kevergetve addig forraljuk, amíg besűrűsödik.
    3. Egy hőálló tálba egy vékony réteg spenótot kenünk, és egy réteg lasagnetésztát pakolunk rá. Megint spenót következik, erre jöhet a besamel, a reszelt sajt , majd megint tészta. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg van a hozzávalókból, úgy, hogy az utolsó réteg sajt legyen. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.

      NINCS BENNE BESAMEL, MÉGIS KRÉMES: MASCARPONÉS SPENÓTOS LASAGNE >>>


      11 LASAGNE RECEPT, AMELLYEL EGY OLASZT IS LEPIPÁLSZ >>> 

      rengeteg recept spenóttal >>>

Megjegyzés

A legfelső rész ne tészta legyen, mert akkor nem fog megpuhulni!

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin