Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenótos quesadilla

Hozzávalók

  • 4 db kukorica tortilla
  • 20 dkg spenót
  • 1/2 db piros pritamin paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg kéksajt
  • 5 dkg trappista sajt
  • 1 dl tejszín
  • olíva olaj
  • cayenne bors pehely
  • bors

Elkészítés

    1. Megmossuk és megszárítjuk a zöldségeket. A paprikát csíkokra, a fokhagymát és a lilahagymát karikákra vágjuk. A trappistát lereszeljük.
    2. Egy nagyméretű serpenyőben egy kevés olívaolaj at hevítünk, és kb. 1 perc alatt megpirítjuk a fokhagymát, és a lilahagymát.
    3. Ha a hagyma megpirult, hozzáadjuk a spenótot, és közepes lángon megpároljuk. Ha összeesett, sózzuk, borsozzuk.
    4. Öntsük a tejszínt a spenótra, fűszerezzük cayenne borssal. Ha felforrt, beletördeljük a kéksajtot, hozzáadjuk  a trappistát. Kevergetve főzzük, amíg a tejszín kissé besűrűsödik, és a sajt elolvad. Ha kész, félretesszük, kb. 15 percre, hogy összeálljon.
    5. Egy serpenyőben, közepes lángon – olaj és más zsiradék nélkül – megmelegítjük a tortillának mindkét oldalát, majd, ha kicsit megpirult, rakjunk a közepére a spenótos töltelékből és a felvágott paprikából.
    6. Hajtsuk össze, és mindkét oldalát süssük meg, amíg a tortilla meg nem pirul.
    7. Rakjuk a quesadillákat egy vágódeszkára, és mindegyiket vágjuk három felé. Nem baj, ha kifolyik egy kis töltelék!

    RENDELD HÁZHOZ AZ ELŐKÉSZÍTETT ALAPANYAGOKAT, ÉS FŐZZ AKÁR EGY SÉF! >>> 

    (A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)

Megjegyzés

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

ChefbagMME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin