Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos quesadilla: észbontóan guszta vacsora 25 perc alatt!

Bármilyen lepényformából elkészíthető ez az étel. Legyen szó palacsintáról vagy akár tortilláról.


A tortilla lappal néhány évvel ezelőtt ismerkedtem csak meg. Kenyér helyett használtam szendvicshez.

Megkentem fűszerezett paradicsomszósszal, fektettem rá néhány szelet sonkát, megszórtam reszelt sajttal és kevéske rukolát helyeztem rá. Majd behajtottam a két szélét és megsütöttem. Az a tipikus gyors, esti vacsora. 

Ennél a változatnál elsőre elgondolkodtam, hogy kéne-e még valami a spenóthoz. Mondjuk egy kis tejszín. De aztán bíztam benne, hogy a sajt bőven elég lesz és hát elég is volt! A spenót nagyon jó néven veszi a ráolvadt sajtot, és valami mennyei ahogy ezt az egészet közrefogja két tortilla lap.

Mivel imádom a gombát, így erősen gondolkodom, hogy legközelebb megpárolok egy kevés hagymát gombával, sóval-borssal fűszerezem és erre jöhet a cheddar sajt.

Ígérem beszámolok a végeredményről! :)

Ha valami különlegesre vágytok, mindenképp próbáljátok ki ezt a receptet!  



Hozzávalók (4 személyre):

A boltból:
150 g cheddar sajt
200 g bébispenót
4 db búzatortilla

A kamrából:
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 ek olaj

csilipehely

1. A sajtot kockázzuk fel, a spenótot tisztítsuk meg. A vörös- és a fokhagymát hámozzuk meg, előbbit vágjuk félbe, vékonyan szeleteljük fel, utóbbit nyomjuk át.

2. Forrósítsuk fel az olajat, és süssük rajta üvegesre a kétféle hagymát. Forgassuk bele a spenótleveleket, és pároljuk addig azokat, amíg kissé össze nem esnek. Azután húzzuk le a tűzről, és hintsük meg egy kevés sóval, továbbá csilipehellyel.

3. Száraz serpenyőben pirítsunk egy tortillalapot 1-2 percig. Osszuk el rajta a sajtkockák és a spenótos keverék felét, majd fedjük be egy másik tésztalappal. Egy tányér segítségével fordítsuk meg, és pirítsuk további néhány percig. Végül óvatosan szedjük ki a quesadillát, tegyük vágódeszkára, és szeleteljük fel. Ugyanígy készítsünk még egy adagot.


Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 385 kcal

A recept a Fanny konyha 2015/5. számában található!

Ezek is érdekelhetnek

Friss