A sajtot felkockázzuk, a spenótotmegtisztítjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk, előbbit félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük, utóbbit átnyomjuk.
Az olajat felforrósítjuk, és üvegesre sütjük rajta a kétféle hagymát. Beleforgatjuk a spenótleveleket, és addig pároljuk azokat, amíg kissé össze nem esnek. Azután lehúzzuk a tűzről, és meghintjük egy kevés sóval, továbbá csilipehellyel.
Száraz serpenyőben megpirítunk egy tortillalapot 1-2 perc alatt. Elosztjuk rajta a sajtkockák és a spenótos keverék felét, majd befedjük egy másik tésztalappal. Egy tányér segítségével megfordítjuk, és további néhány percig pirítjuk. Végül óvatosan kiszedjük a quesadillát, vágódeszkára tesszük, és felszeleteljük. Ugyanígy készítünk még egy adagot.