Keress receptre vagy hozzávalóra

Spenótos-pulykás rizottó

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db salotta hagyma
  • 25 dkg rizottórizs (arborio vagy más kerekszemű rizs)
  • 1 l húsleves (kockából is lehet)
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 8 dkg parmezán
  • 40 dkg pulykamell
  • 25 dkg spenót
  • 1 csokor bazsalikom
  • őrölt fehérbors

Elkészítés

    1. Egy evőkanál vajon,  magas hőmérsékleten megpirítjuk a meghámozott, felaprított hagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk a rizst, és a fehérbort,  és az egészet összekeverjük.
    2. Felöntjük egy merőkanál húslevessel, a hőmérsékletet alacsonyra vesszük, és folyamatos kavargatás mellett főzni kezdjük a rizst, miközben apránként hozzáadjuk a maradék levest. Akkor jó a rizottó, ha a rizs fogkemény marad,  ezt kb. 20 perc alatt érjük el. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a maradék vajat, és a parmezánt. Ha nem elég krémes, tehetünk hozzá még egy kevés húslevest vagy forró vizet.
    3. A pulykahúst felkockázzuk. Egy serpenyőben kevés olajon, ízlés szerint sózva, borsozva megpirítjuk, majd félretesszük.
    4. Az alaposan megmosott, felcsíkozott spenótot egy másik serpenyőben, pici vajon néhány perc alatt megpároljuk. A rizottót a spenóttal, és a húskockákkal tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin