Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenótos-pulykás rizottó

default user icon

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj
  • 1 db salotta hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg rizottó rizs
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 l húsleves-alaplé (kockából is lehet)
  • őrölt fehérbors
  • 8 dkg parmezán
  • 40 dkg pulykamell
  • olaj
  • 25 dkg spenót
  • 1 csokor bazsalikom

Elkészítés

    1. 1 ek vajon,  magas hőmérsékleten megpirítjuk a meghámozott, felaprított hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a rizs t és a fehérbort, és összekeverjük.
    2. Felöntjük egy merőkanál húsleves-alaplével, a hőmérsékletet alacsonyra vesszük, és folyamatos keverés mellett főzni kezdjük a rizs t, miközben apránként hozzáadjuk a maradék levest. Akkor jó a rizottó, ha a rizs fogkemény marad,  ezt kb. 20 perc alatt érjük el. Megsózzuk, megborsozzuk, mad hozzáadjuk a maradék vajat és a parmezánt. Ha nem elég krémes, tehetünk még hozzá egy kevés húslevest vagy forró vizet.
    3. A pulykahúst felkockázzuk. Egy serpenyőben egy kevés olajon, ízlés szerint megsózva, megborsozva megpirítjuk, majd félretesszük.
    4. Az alaposan megmosott, felcsíkozott spenótot egy másik serpenyőben egy kevés vajon néhány perc alatt megpároljuk. A rizottót a spenóttal és a húskockákkal tálaljuk.

      A LEGJOBB RIZOTTÓ RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

      A legjobb spenótos receptek >>> 

      Pulykás finomságok >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin