Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenótos puliszkakoszorú

default user icon

Hozzávalók

  • 15 dkg kukoricadara
  • 1 ek vaj (+ a kenéshez)
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 zacskó bébispenót
  • 1 zacskó mozzarella
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • bors
  • maradék zöldségpörkölt
  • rukkola

Elkészítés

    1. Másfélszeres mennyiségű sós vízben, állandó kevergetés mellett kb. 15 perc alatt megfőzzük a kukoricadarát. Hozzáadjuk a vajat és a reszelt sajtot, majd megsózzuk, megborsozzuk. 
    2. A felaprított fokhagymát megsütjük az olajon, hozzáadjuk a bébispenótot, és kevergetve néhány perc alatt megfonnyasztjuk, majd a puliszkához keverjük.
    3. Kivajazott koszorúformába nyomkodjuk a masszát, majd 180 fokon 10 perc alatt megsütjük. Langyosra hűtjük, és egy tálra borítjuk. A tetejét mozzarellával és rukkolával díszítjük, a közepébe maradék zöldségpörköltet teszünk.

Megjegyzés

Ha köretként fogyasztjuk, akkor szaftos ételek mellé ajánlom. Magában is tökéletes. Vegetáriánusoknak kiváló.

Mari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin