Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenótos pizza

default user icon
2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál só
  • 1 csomag porélesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 dl langyos víz
  • 1/4 dl olívaolaj
  • A feltéthez:
  • 50 dkg spenót
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg fenyőmag
  • 4 dl tejföl
  • 1 evőkanál vaj
  • őrölt szerecsendió
  • 25 dkg emmentáli sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet és a sót összekeverjük. Egy másik edényben az élesztőt, a cukrot, a vizet és az olajat jól összekeverjük, majd a száraz és nedves anyagokat is jól összedolgozzuk. 30 percig kelesztjük.

    A feltéthez a vajon a megmosott spenótot megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és kevés szerecsendiót, sózzuk, hagyjuk, hogy a leve elpárologjon.

    A megkelt tésztát 1 cm vékonyra kinyújtjuk, megkenjük tejföllel, egyenletesen elosztjuk rajta a spenótot, megszórjuk a fenyőmaggal és a lereszelt sajttal.

    Előmelegített sütőben készre sütjük.

Megjegyzés

Lajos Mari receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin