Elkészítés: 1. A kiolvasztott leveles tésztát liszttel 40x40cm-es négyzet méretűre nyújtom. Ráteszem a kapcsos tortaforma alját, és nála 3 cm-rel nagyobb kört vágok ki éles késsel. A maradék tésztát félreteszem egyelőre.
2. A spenótot megfonnyasztom bármiféle zsiradék nélkül. Ha kihűlt, botmixerrel pürésítem.
3. A zöldfűszereket és a fokhagymát apróra vágom, összekeverem a spenóttal, majd az előzőleg villával összenyomkodott ricottával.
4. Belekeverem a tojást, sózom, borsozom.
5. A tésztát a formába teszem, mivel nagyobb az átmérője, peremet képezek. Alját villával megszurkálom, hogy ne púposodjon fel sütés közben.
6. Belekanalazom a spenótos masszát, lesimítom.
7. A maradék tésztából rudakat sodrok, a töltelékre helyezem őket, mint a rácsos linzernél szoktuk. A peremet a rácsokra hajtom vissza.
8. Tojássárgájával megkenem, mehet a sütőbe. 5 percig 200 fokon, majd további 25-30 percig 180 fokon sütöm, közben rá lehet nézni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre