Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos palacsinta kéksajttal töltve

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat elkeverjük a tejjel, a tejszínnel, egy csipet sóval és kevés vízzel. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, és a szokásosnál egy kicsit sűrűbb palacsintatésztát készítünk. Pár percig pihentetjük, majd hozzákeverjük a parajpürét. Amennyiben friss parajjal dolgozunk, a leveleket pár percre forrásban lévő vízbe dobjuk, leszűrjük, és apró darabokra vágva adjuk a palacsintatésztához. A töltelékhez a kéksajtot villával összetörjük. Hozzáadjuk a mascarponét és a vajat. Alaposan összedolgozzuk, végül durvára vágott dióbeled keverünk hozzá. Az átlagosnál kicsit vastagabb palacsintákat a hagyományos módon, de a szokásosnál kicsit gyengébb tűzön kisütjük, forrón feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. Ezután megtöltjük a kéksajtos masszával, és újból feltekerjük. Tálalás előtt szeleteljük csak fel. A tekercseket salátaágyon, frissen őrölt borssal meghintve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek