Keress receptre vagy hozzávalóra

Spenótos nokedli újhagymás csirkével

default user icon

Hozzávalók

  • A nokedlihez:
  • 20 dkg búza finomliszt
  • 1 dl víz
  • 2 db tojás
  • 1 nagy csipet só
  • 3 ek étolaj (a főzővízbe)
  • A spenótos mártáshoz:
  • 15 dkg friss spenót
  • 1 ek vaj
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 csipet só
  • A csirkéhez:
  • 30 dkg csirkemell filé
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 ek vaj
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. A nokedlihez egy nagyobb keverőtálba kimérjük a hozzávalókat, a víz kivételével. Fakanállal összedolgozzuk, majd apránként hozzáadjuk a vizet, figyelve, mennyit vesz még fel a massza. Sűrűn folyó tésztát kell kapnunk.
    2. Egy lábasban vizet forralunk, beleteszünk egy kevés sót és olajat, majd nokedliszaggatóval, kisebb adagokban beleszaggatjuk a tésztát (nem kell, hogy a víz nagyon forrjon, inkább gyöngyözzön). Ha a nokedlik feljöttek a víz feszínére, egy szűrőkanállal kimerjük, és egy tálba szedjük, majd következhet a következő adag tészta. 
    3. A spenótot egy kevés vajon megpároljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és ha kissé összeesett, beleforgatjuk a megfőtt nokedlit és melegen tartjuk, amíg elkészül a csirke.
    4. A csirkemellet vékonyan felcsíkozzuk, majd olvasztott vajon puhára pároljuk a felcsíkozott újhagymával együtt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a meleg spenótos nokedlivel tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Tóth András
Recept és foodstyling: Filep Kata

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Spenótos nokedli újhagymás csirkével recept?


Magazin