Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenótos muszaka

Hozzávalók

  • 65 dkg darált borjúcomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 15 dkg paradicsompüré
  • 1 szál felaprított kakukkfű
  • 1/2 kg friss spenót
  • 35 dkg koktélparadicsom
  • 20 dkg reszelt ementáli
  • 2 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés

    1.

    A felforrósított olajon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és lepirítjuk. A paradicsompürét ráöntjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, rászórjuk a kakukkfüvet, és az egészet kb. 5 percig pároljuk.

    2.

    A megtisztított spenótot forrásban lévő, sós vízbe dobjuk 3-4 percre, majd hideg vízzel leöblítjük, és apróra daraboljuk. A paradicsomokat félbevágjuk.

    3.

    Egy tepsit kivajazunk. Váltakozva belesimítjuk a paradicsomos húst és a spenótot úgy, hogy a sort a húsos massza zárja. A tetejére a félbevágott koktélparadicsomokat tesszük.

    4.

    A felvert tojásokat ráöntjük, és a sajttal megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt készre sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin