Elkészítés: A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, nem túl puhára. Leszűrjük, félretesszük.
Míg a tészta fő, megmossuk a spenót- és medvehagymaleveleket, összevágjuk, egy tálba tesszük. A lazacot szintén összevágjuk kisebb kockákra. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, félretesszük.
A vajat felhevítjük, amikor megolvadt, rádobjuk a medvehagymát és a spenótot, puhára pároljuk. Enyhén sózzuk, mert a lazac önmagában is sós! A fokhagymagerezdeket fokhagymanyomóval összenyomjuk, a párolt spenóthoz keverjük, majd rádobjuk a lazacdarabokat is, kicsit együtt pároljuk tovább. Az egészet felöntjük a tejszínnel, és összeforraljuk. Ha híg, kevés liszttel megszórjuk, és így sűrítjük.
A legvégén belekeverjük a kész tésztát, jól összeforgatjuk. Reszelt sajttal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre