Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenótos-medvehagymás fusilli lazacfalatokkal

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személyre:
  • 25 dkg durum fusilli tészta
  • 1 evőkanál vaj a pároláshoz
  • 2 dl főzőtejszín
  • kevés liszt
  • 15-20 dkg friss spenótlevél
  • kb. 10 levél medvehagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg csomag füstölt lazac

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, nem túl puhára. Leszűrjük, félretesszük.

    Míg a tészta fő, megmossuk a spenót- és medvehagymaleveleket, összevágjuk, egy tálba tesszük. A lazacot szintén összevágjuk kisebb kockákra. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, félretesszük.

    A vajat felhevítjük, amikor megolvadt, rádobjuk a medvehagymát és a spenótot, puhára pároljuk. Enyhén sózzuk, mert a lazac önmagában is sós! A fokhagymagerezdeket fokhagymanyomóval összenyomjuk, a párolt spenóthoz keverjük, majd rádobjuk a lazacdarabokat is, kicsit együtt pároljuk tovább. Az egészet felöntjük a tejszínnel, és összeforraljuk. Ha híg, kevés liszttel megszórjuk, és így sűrítjük.

    A legvégén belekeverjük a kész tésztát, jól összeforgatjuk. Reszelt sajttal tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin