Spenótos marharagu

Hozzávalók

  • 1 kg marhalábszár
  • 40 dkg spenót
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 ek vaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 l húsleves-alaplé
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db citrom
  • 1 dl joghurt
  • bors

Elkészítés

    1.

    A megtisztított hús hártyáit, inait távolítsuk el, majd vágjuk kockára. Forrósítsuk meg az olajat és a vajat, majd fonnyasszuk meg rajta a finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a húskockákat, süssük fehéredésig, majd sózzuk és borsozzuk meg. Végül öntsük hozzá az alaplevet. Lefedve főzzük majdnem puhára.

    2.

    A spenót szárait távolítsuk el, a leveleket alaposan mossuk és szárogassuk meg. Adjuk a félkész húshoz, és pároljuk együtt további 10 percig.

    3.

    A tojássárgáját keverjük habosra, majd keverjük össze néhány kanál főzőlével. Adjuk hozzá a citrom kifacsart levét és lereszelt héját. Folyamatosan kevergetve adjuk a húshoz a citromos tojást, majd a joghurtot is.

    4.

    Rázogassuk össze az egészet, forrósítsuk meg, majd tálaljuk.

     

     

Ezt az ételt Görögországban hagyományosan bárányhúsból készítik.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin