Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos-mandulás tészta csirkemellcsíkokkal

30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellfilét vékony csíkokra vágom, szójaszosszal megöntözöm, jól átkeverem, hogy a hús minden részét jól bevonja. Pihentetem 1/2-1 órát.

Az olívaolajat, a citromlét és a citromhéjat összekeverem, sózom, borsozom. Csomagolási utasítás szerint a tésztát bő, sós vízben kifőzöm. Felforrósított serpenyőben megpirítom a darabolt mandulát /fenyőmagot/.

A megfőtt és leszűrt tésztát összekeverem a citromos olajjal, belekeverem a mandulát és a spenótlevél 2/3 részét.

Felforrósított wokban vagy serpenyőben kisebb adagokban megpirítom a húst és a cukkinit.

Tálaláskor a tésztát meglocsolom kevés olajjal, rászórom a maradék spenótlevelet, tört színes és rózsaborssal, chilivel is megszórom, és ráhalmozom a cukkinis csirkét.

Megjegyzés

A tészta önálló ételként vagy pirított húsos sült szalonnával, gombapörköltel is kitűnő.
- buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss