Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos lepény sajttal és sonkával

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A spenótot kiolvasztjuk. Egy edényben olívaolajon megdinszteljük a reszelt hagymákat, majd mehet bele a rizsliszt, a spenót, a fűszerek és a tejszín. Kevergetjük pár percig, lehúzzuk a tűzről. A felvert tojásokat is belekeverjük, lassú tűzre visszatesszük pár percre, amíg a tojás megszilárdul. Itt kockázzuk bele a sajtot, olyan 1 cm-es darabokban.

Olyan tésztát vegyünk ami friss, mert ez nagyon finom, és könnyű vele dolgozni. Kigörgetjük a kinyújtott tésztát, és a kerek piteformával belenyomjuk a felső lap méretét. Olívaolajjal megkenjük a pitesütő belsejét, és a maradék tésztával beborítjuk a belsejét, hagyunk díszítésre pár leeső darabkát.

A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.

A tésztával kibélelt formába beleöntjük a spenótos-sajtos keveréket, lehet, hogy marad is belőle, majd a fele mennyiségnél a felkockázott gépsonkát is rárakosgatjuk, és befedjük egy kis spenótos masszával. Az egészre ráhelyezzük óvatosan a kerek tésztatetőnket, és a maradékkal kidíszítjük.

Megkenhetjük tojással vagy olajjal a tetejét , pici vizet fröcskölünk rá, majd a sütőben kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Várunk a szeleteléssel, míg egy kicsit kihűl. Önmagában is kiváló, de húsok mellé köretnek is tökéletes.

Megjegyzés

Az én pitesütőm elég kicsi, így maradt a masszából, de ha jó nagy formánk van, főtt krumpli cikkekkel dúsíthatjuk. A sózással óvatosan, mert a sajt elég sós.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss