Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenótos-lazacos lasagne

default user icon
1

Hozzávalók

  • 20 dkg füstölt lazac szeletelve
  • 8 lap lasagne tészta
  • 25 dkg fagyasztott spenót (vagy 0,5 kg friss spenót)
  • 5 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 3 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • késhegynyi frissen őrölt bors
  • 1/2 kk só
  • bors
  • 5 dkg grana padano vagy parmezán sajt

Elkészítés

    1. A spenótót (ha mirelitet használunk) kiolvasztjuk, a levét kissé leöntjük. Egy seprenyőben kicsit megpároljuk, ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
    2. A tejből, lisztből és a vajból sűrű besamelt készítünk. Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, kevergetés mellett enyhén megpirítjuk rajta a lisztet, majd a tűzről levéve lassan hozzáöntjük a hideg tejet. (Közben habverővel folyamatosan kevergetjük, hogy szép sima legyen a besamel.) Ezután sóval, borssal és a szerecsendióval ízesítjük. Addig kevergetjük, amíg közepesen sűrű mártást kapunk. 
    3. A lasagnelapokat 4 rétegben rakjuk le, ehhez a besamelt négy, a spenótot három, a lazacot két részre osztjuk. Tűzálló tálba rétegesen lerakjuk a lasagnét, a besamelt, a spenót és a lazacot, majd a tetején eloszlatjuk a maradék besamelt, megszórjuk a sajttal, és az előmelegített sütőbe toljuk. Addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. (Az első 20 percben alufóliával letakarva sütjük, majd további 6-8 perc alatt megpirítotjuk a tetejét is.)

Megjegyzés

Ne nagyon szórjunk bele más fűszert, különben elvész a hozzávalók íze. A sóval vigyázzunk, mert a füstölt lazac eleve sós.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

cillaa
Hú, ez olyan, mint amit pl. Ausztriában a Nordseeben lehet enni?? Kipróbálom, de sürgősen! :-)

Hasonló Receptek

Magazin