Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos mascarponés lasagne

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. Egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon felolvasztjuk a margarint, rizsliszttel megszórjuk, majd, amikor már pezseg, beletesszük az apróra vágott fokhagymát, és 1 percig pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a felolvasztott, lecsepegtetett spenótot, a tejet, jól összekeverjük, majd a mascarponét is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, pár perc alatt összeforraljuk. Félretesszük az edényt.
  3. A baconszeleteket megsütjük.
  4. Egy tűzálló tálba kanalazunk a mascarponés spenótkrémből annyit, hogy beborítsa a tál alját, majd befedjük a lasagne tésztával. A tésztára sült baconszeleteket helyezünk, majd ismét spenótkrém következik, újabb sor tészta, megint a krém, amit reszeltsajttal megszórunk, erre tészta jön, végül spenótkrémmel zárjuk a lasagne rétegezését.
  5. Díszítésnek paradicsomkarikákat helyezünk rá. Megszórjuk frissen vágott bazsalikomlevéllel, és 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Nézd meg videón, hogyan készül a glutén- és laktózmentes spenótos lasagne mascarponéval

 

Megjegyzés

A recept glutén- és laktózmentesen készül, így az erre érzékenyek is elkészíthetik ezt a különlegesen finom spenótos lasagnét. Természetesen "hagyományos" alapanyagokból is elkészíthető! - Glutén- és laktózmentes

Ezek is érdekelhetnek

Friss