Egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon felolvasztjuk a margarint, rizsliszttel megszórjuk, majd, amikor már pezseg, beletesszük az apróra vágott fokhagymát, és 1 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a felolvasztott, lecsepegtetett spenótot, a tejet, jól összekeverjük, majd a mascarponét is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, pár perc alatt összeforraljuk. Félretesszük az edényt.
A baconszeleteket megsütjük.
Egy tűzálló tálba kanalazunk a mascarponés spenótkrémből annyit, hogy beborítsa a tál alját, majd befedjük a lasagne tésztával. A tésztára sült baconszeleteket helyezünk, majd ismét spenótkrém következik, újabb sor tészta, megint a krém, amit reszeltsajttal megszórunk, erre tészta jön, végül spenótkrémmel zárjuk a lasagne rétegezését.
Díszítésnek paradicsomkarikákat helyezünk rá. Megszórjuk frissen vágott bazsalikomlevéllel, és 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Nézd meg videón, hogyan készül a glutén- és laktózmentes spenótos lasagne mascarponéval
A recept glutén- és laktózmentesen készül, így az erre érzékenyek is elkészíthetik ezt a különlegesen finom spenótos lasagnét. Természetesen "hagyományos" alapanyagokból is elkészíthető! - Glutén- és laktózmentes
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!