Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos krumpligombóc

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit meghámozom, felkockázom, sós vízben puhára főzöm, leszűröm. Apróra vágott zöldpetrezselymet, vajat, szerecsendiót, lisztet, sót adok hozzá, burgonyapürét készítek belőle a tej hozzáadásával.

A spenótot átmosom, vastag szárát kivágom, a leveleket vajon sóval, borssal ízesítve megfuttatom, áttöröm.

A krumplis masszából gombócokat formázok. A gombócok közepébe ujjammal mélyedést nyitok, és az előkészített spenóttal megtöltöm. Gombóckáimat zsemlemorzsába hempergetem.

Sütőpapírral kibélelek egy tepsit vagy sütőtálat, szépen belerendezem gombócaimat, és előmelegített sütőben, légkeverésnél 150 fokon készre sütöm.

Párolt zöldségekkel kínálom, reszelt sajttal megszórom, tejföllel is meglocsolom.

Megjegyzés

Alapjában ez egy vegetáriánus étel, de tölthetjük a gombócokat ízlés szerint mással is, akár darált húsos, sonkás, gombás vagy sajtos töltelékkel. Húskisérőként is tálalhatjuk.
- Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss