Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos-krémsajtos palacsinta

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A palacsintához:
  • 20 dkg liszt
  • 2 db egész tojás
  • 2,5-3 dl szénsavas ásványvíz vagy szódavíz
  • 2 evőkanál spenótpüré
  • kb. 5 dkg durvára vágott spenótlevél
  • csipetnyi só
  • szerecsendió ízlés szerint
  • 1 teáskanál olaj
  • A töltelékhez:
  • 12,5 dkg ricotta
  • 12,5 dkg mascarpone krém sajt
  • bors
  • A tetejére:
  • tejföl
  • reszelt füstölt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A palacsintához a lisztet tálba szitáljuk, sózzuk, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat és annyi ásványvizet, amellyel csomómentesre keverhetjük. Beletesszük a spenótpürét, a spenótlevelet, ízesítjük szerecsendióval, jól összekeverjük, felhígítjuk az ásványvízzel, legalább 30 percig pihentetjük, majd a szokásos módon kisütjük. Ebből a mennyiségből 10-11 db normál nagyságú
palacsintát süthetünk.

A töltelékhez a ricottát és a mascarponét sózzuk, ízesítjük és jól összedolgozzuk. A kisütött palacsintákat megtöltjük a krémmel, feltekerjük.

Tűzálló tálba téve tetejét tejföllel megkenjük, ráreszeljük a füstölt sajtot, kb. 5 percig 190°C-on, a sajt olvadásáig sütjük, és forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Tölthetjük zöldfűszeres túrókrémmel, kinálhatjuk pirított fenyőmaggal, mandulával, sült szalonnakockákkal vagy bármivel, ami harmonizál a spenótos palacsintával. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss