Elkészítés: A palacsintához a lisztet tálba szitáljuk, sózzuk, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat és annyi ásványvizet, amellyel csomómentesre keverhetjük. Beletesszük a spenótpürét, a spenótlevelet, ízesítjük szerecsendióval, jól összekeverjük, felhígítjuk az ásványvízzel, legalább 30 percig pihentetjük, majd a szokásos módon kisütjük. Ebből a mennyiségből 10-11 db normál nagyságú
palacsintát süthetünk.
A töltelékhez a ricottát és a mascarponét sózzuk, ízesítjük és jól összedolgozzuk. A kisütött palacsintákat megtöltjük a krémmel, feltekerjük.
Tűzálló tálba téve tetejét tejföllel megkenjük, ráreszeljük a füstölt sajtot, kb. 5 percig 190°C-on, a sajt olvadásáig sütjük, és forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre