Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenótos kosárkák

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/4 tk só
  • 6 dkg vaj (+ a formákhoz)
  • 1,2 dl író
  • 25 dkg spenót 
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek napraforgóolaj
  • bors
  • 3 db tojás
  • 1,5 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 csipet szerecsendió (őrölt vagy frissen reszelt)

Elkészítés

    1. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a sóval, majd hozzáadjuk a feldarabolt vajat és az írót. Ruganyos tésztává gyúrjuk, és folpackba csomagolva pihentetjük a hűtőben 20 percig.
    2. Lisztezett felületen a hideg tésztát kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Kivágunk belőle 4 db akkora körlapot, hogy kibélelhessünk velük egy-egy kivajazott 12 cm belső átmérőjű és 3-4 cm magas formát.
    3. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Közben a leszárazott, megmosott és alaposan lecsepegtetett spenótot durvára vágjuk. A megtisztított fokhagymát apróra kockázzuk és a felhevített olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a spenótot, megfonnyasztjuk kb. 3 perc alatt, majd enyhén megsózzuk, megborsozzuk.
    4. A tojásokat simára keverjük a tejföllel, és egy kevés kivételével hozzáadjuk a reszelt sajtot. Sóval, borssal és a szerecsendióval fűszerezzük, majd hozzáadjuk a spenótot. A masszát a formákba kanalazzuk, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Végül a kosárkákat az előmelegített sütőben készre sütjük 30-35 perc alatt.

    SPENÓTOS PALACSINTA TEJFÖLLEL TÖLTVE>>> 

    SPENÓTOS TÓCSNI>>> 

    KRÉMES SPENÓTFŐZELÉK>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin