Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenótos-kolbászos tésztacsigák

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg spenót
  • 1 ek vaj
  • 1 gerezd fok hagyma
  • 15 dkg csemege szárazkolbász
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 27 dkg konyhakész leveles tészta
  • 2 ek szezámmag
  •  

Elkészítés

    1. A spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk. Egy serpenyőben megolvasszuk a vajat, megfuttatjuk benne a megtisztított és összezúzott fokhagymát, majd megfonnyasszuk rajta a spenótot egy csipet sóval. Ezután szűrőbe tesszük, és lecsepegtetjük, hogy a felesleges nedvesség ne áztassa el később a tésztát.
    2. A kolbász héját lehúzzuk és apróra vágjuk, majd egy forró serpenyőben ropogós morzsát sütünk belőle. A morzsát egy papírtörlőre szedjük, majd összekeverjük a lecsepegtetett spenóttal és a krémsajttal.
    3. A kitekert, kinyújtott leveles tésztát megkenjük a spenótos krémmel, majd szorosan feltekerjük. 3-4 cm-es szeletekre vágjuk fel, és az így kapott csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. Kevés szezámmaggal megszórjuk, majd a 175 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, hogy a töltelék megdermedhessen.

    11 SZUPER RECEPT, HA VAN OTTHON EGY CSOMAG LEVELES TÉSZTA >>> 

    13 MENNYEI SPENÓTOS TÉSZTA A LASAGNÉTÓL A GALUSKÁIG! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin