Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenótos karajtekercs

default user icon

Hozzávalók

  • 1,2 kg kicsontozott rövidkaraj
  • 6 zsenge sárgarépa
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg friss spenót
  • 10 dkg sajt (pl. trappista, ementáli, füstölt)
  • 6 dkg vaj (margarin)
  • 1 tojássárgája
  • 6 tojás
  • 1 dl joghurt
  • őrölt szerecsendió
  • 6 kisebb ecetes uborka
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl félszáraz fehérbor

Elkészítés

    1. A húst megmossuk, szárazra törölgetjük. Hosszú pengéjű késsel (ügyelve arra, hogy ne vágjuk át egészen) mintegy harmadolva, először bevágjuk jobbról, majd balról. A „harmonikát" lapra kihajtjuk, kissé kiverjük, és 1/2 órára besózzuk.
    2. Közben a sárgarépákat, a hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, lerázzuk róla a vizet. A sajtot lereszeljük.
    3. Az egészben hagyott sárgarépákat enyhén sós vízben puhára főzzük, majd konyharuhára fektetjük. A vaj felét felforrósítjuk, rádobjuk a spenótot, 4-5 percig pároljuk, majd elfőzzük a levét, és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a tojássárgáját, az áttört fokhagymát, a sajt felét, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
    4. A maradék 3 dkg vajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát. A tojásokat a joghurttal, 1-1 csipet szerecsendióval és sóval felverjük, a hagymára öntjük, és lágy-rezgős rántottát sütünk belőle. Azonnal a húslapra simítjuk, elkenjük rajta a spenótkrémet, meghintjük a maradék reszelt sajttal, majd hosszanti irányban belenyomkodjuk a sárgarépákat és az uborkákat. Szorosan feltekerjük, a két végét hústűvel betűzzük, végül sonkaszerűen megkötözzük.
    5. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat). Mélyebb tepsiben, a tűzhelylapon felforrósítjuk az olaj at, minden oldalán megkapatjuk benne a tekercset, majd aláöntjük a bort, lefedjük, és a sütőben 40-45 percig, puhára pároljuk. Levesszük róla a „takarót”, és saját levével locsolgatva további 20-25 percig, szép pirosra sütjük.
    6. Kivesszük a sütőből a húst, 15 percig alufólia alatt pihentetjük, majd lehántjuk róla a zsineget, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A pecsenyelét zsírtalanítjuk, leszűrjük, külön tálkába szedjük. Köretként párolt brokkolit, sárgarépát, burgonyapürét vagy currys rizs t adhatunk hozzá. Ha hidegen kínáljuk, vékonyabb szeletekre vágjuk, és snidlinges-zelleres burgonya- vagy vegyes salátával körítjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin