Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos kagylótészta csirkehússal

MME MME
2 4.3/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Enyhén sózott vizet felforralunk, megfőzzük benne a tésztát, majd leszűrjük, leöblítjük, lecsurgatjuk. Teflonserpenyőben megolvasztjuk a vajat, belerakjuk az apróra vágott vöröshagymát, a tört fokhagymát. Üvegesre pirítjuk a hagymát, majd beletesszük a csíkokra vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés ételízesítőt teszünk bele. Vigyázzunk, hogy ne sózzuk el! Majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és készre pároljuk a húst. Amikor elfőtt a leve, hozzáadjuk a húslét, a krémsajtot, és magas lángon főzzük még 5 percig. A fagyasztott spenótpürét kiolvasztjuk, és kevés olajon átmelegítjük, majd hozzáadjuk a csirkéhez. Összekeverjük a csirkét a kagylótésztával, és kivajazott tűzálló tálba öntjük. A tetejére reszeljük a sajtot, és a sütőben addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.

Rögvest tálaljuk. Nagyon finom! Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss