Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos-juhtúrós töltött krumplilángos

MME MME
35 perc
rafinált
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A krumplit jól meg mossuk, majd sós vízben megfőzzük. Forrón megpucoljuk, villával összetörjük.
  2. Az élesztőt a cukor és tej segítségével felfuttatjuk, majd a tészta minden hozzávalójával jól összegyúrjuk. Langyos helyen 1 órán át kelesztjük.
  3. A töltelékhez a spenótot egy kevés fekete borssal a vajon megfuttatjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk, és a túrókkal összekeverjük.
  4. 5 részre osztjuk a tésztát és a tölteléket is, majd a lisztezett kezünk között kinyújtjuk a tésztát, és betöltjük.
  5. Végül aranybarnára sütjük 180 fokos olajban (oldalanként kb. 2 perc), és frissen fogyasztjuk. Tejföllel és fokhagymával megkenve tálaljuk.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGY KÉSZÜL A SPENÓTOS-JUHTÚRÓS TÖLTÖTT KRUMPLILÁNGOS

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss