Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Spenótos húsos lasagne

Hozzávalók

  • 1 doboz lasagne tészta (50 dkg)
  • A húsos szószhoz:
  • 50 dkg darált hús (sertés)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 3 dl paradicsompüré
  • petrezselyemzöld
  • oregánó
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • babérlevél
  • bors
  • A spenótos szószhoz:
  • 50 dkg spenótpüré
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg kék sajt
  • bors
  • 2-3 ek zsemlemorzsa
  • Besamelmártás:
  • 3 ek vaj
  • 2 ek liszt
  • 4 dl tej
  • bors
  • 5 dkg parmezán (reszelve + 10 dkg a tetejére)

Elkészítés

    1. Egy lábasban a húsos szószhoz megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, a sárga- és fehérrépát, majd rátesszük a húst, a fűszereket, és néha megkeverve, fehéredésig pirítjuk. Amint kifehéredett, felöntöm a paradicsompürével és 10-15 perc alatt készre főzzük.
    2. A spenótos szószhoz a spenótot lecsepegtetjük, hogy minél kevesebb folyadék maradjon benne, majd a meghámozott fokhagymával együtt feltesszük főni. Amikor forrni kezd, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a kéksajtot, és addig keverjük, amíg kissé megolvad, de még darabos.
    3. A besamelmártáshoz a vajat a liszttel megpirítjuk, majd hozzáöntjük a tejet, a fűszereket. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről és hozzátesszük a parmezánt.
    4. Előveszünk egy 20x30x10-es tepsit, az aljába olívaolajat csepegtetünk, majd erre tesszük az első sor tésztát, ráhalmozzuk a húsos töltelék felét, majd egy sor tészta, a spenótos töltelék, és ismét egy sor tészta következik,  amire egy adag besamelmártást kenünk. Erre halmozzuk a darált hús másik felét, majd megint tészta jön, rá a maradék besamel. A tetejét bőséggel megszórjuk reszelt tappistával. 180 fokon, 50 percig sütjük, majd 5-10 percet grillezzük, hogy rápiruljon a sajt.

    14 EGYSZERŰ RAKOTT TÉSZTA HÉTKÖZNAP ESTÉKRE >>> 

    MINDENFÉLE RAKOTT KRUMPLI >>> 

    ÍGY LESZ TÖKÉLETES A RAKOTT KRUMPLI - 5 EGYSZERŰ LÉPÉSBEN! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin