Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos házi tészta tejszínes-gombás-zöldséges szósszal

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 0,5 dl langyos víz
  • 3-4 gombóc fagyasztott leveles spenót
  • A szószhoz:
  • 50 dkg gomba
  • 30 dkg zöldségkeverék (én kínait használtam)
  • póréhagyma ízlés szerint
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál házi lecsó
  • őrölt színes bors
  • oregano
  • petrezselyemlevél
  • olaj
  • 3 dl tejszín
  • kevés keményítő
  • A tetejére:
  • reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A szósszal kezdem: egy nagyobb serpenyőben olajon az apróra vágott póréhagymát megdinsztelem. Belekanalazom a házi lecsót, majd hozzáadom a tisztított és feldarabolt gombát. Sózom, borsozom, majd amikor a levét elpároltam, hozzákeverem a zöldségeket. Fűszerezem sóval, borssal, oreganóval és petrezselyemmel, majd pár percre lefedem.

A végén kerül bele a zúzott fokhagyma, 4 nagy gerezdet raktam bele, mert a gomba és a fokhagyma jó barátok. :) A tejszínt ráöntöm, majd egy kevés keményítővel besűrítem, hagyom egyet rottyanni, és készen is van.

A spenótos tésztához a fagyasztott spenótot kiolvasztom. Egy tálban összegyúrom a tészta hozzávalóit, majd tésztagéppel kinyújtom (5-ös fokozatig), végül metéltre vágom.

Forró, sós vízben 1-2 perc alatt kifőzöm, a zöldséges szósszal tálalom, reszelt sajtot hintek a tetejére.

Ezek is érdekelhetnek

Friss